fejlc
Pontos idő: 2017 nov. 18 14:08

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8082 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 539  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 24 20:42 
Offline

Csatlakozott: 2013 feb. 01 22:30
Hozzászólások: 4
Szia Junior!

Bélbacit is kaptak, mindent , lázcsillapítót is.
Mindkét macskának elmúlt a hasmenése, és kötőhártya gyulladásuk sincsen!
Kis beteg Foltci még karanténban van megfigyelésen, lehet csináltatok vele tesztet, a másik kettőt már összeengedtem!
Köszi mindent Junior!
És puszi::)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 19 21:35 
Offline

Csatlakozott: 2011 dec. 12 17:34
Hozzászólások: 34
Tartózkodási hely: Halásztelek
Szia Zsuzsa
Boldog névnapot kívánok Neked!!! [viragmacs]
Hogy vagytok? Cirmike hogy viseli magát? Remélem jól!
Minden jót kívánunk Neked és az összes cicusnak. Cirmikének sok-sok [simi]
Gyöngyi és a rokonod...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 15 08:02 
Offline
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2005 aug. 06 01:31
Hozzászólások: 24168
Tartózkodási hely: Szolnok
Ennyi antibaci után kéne hasznos bélbaci.
Nekünk most humán van:lakto protekt.
Milyen antibiót kaptak?

_________________
"Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás"...Leonardo da Vinci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 14 17:55 
Offline

Csatlakozott: 2013 feb. 01 22:30
Hozzászólások: 4
Szia Junior!

Meglett a székletminta eredménye, valamelyik e-coli alfaja. Toxikus.
Egy hete kapják rá az antibiotikumot, és most már nincs hasmenésük, még egy hét antibiotikum kúra.Mirci sokáig lázas is volt, itthon karantén is van, fertőtlenítés stb.
Rossz volt valóban a diagnózisa az orvosnak, és köszönök szépen mindent neked!:)
Anna


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 14 09:35 
Offline
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2005 aug. 06 01:31
Hozzászólások: 24168
Tartózkodási hely: Szolnok
A válasz a fészen.
Néhány fölös dolgot is írtam, mert nem tudtam mindent. majd meglátod.
Főleg DOKI válaszát.
:)

_________________
"Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás"...Leonardo da Vinci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13 20:36 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2007 okt. 28 19:12
Hozzászólások: 600
Tartózkodási hely: itt is ott is
Azt nem tudom hol fertőződött és mivel. Az ismerősömék nemrég (pár hónapja) találtak egy kis elgázolt kölyökmacskát, hát ersze hogy hazavitték és megtartották. Őt leszámítva idegen cicákkal évek óta nem érintkezett, előtte viszont folyamatosan jöttek-mentek nálunk a mentett macskák-de olyan karanténban voltak, amit sztem (nagyképűség nélkül) kevesen kiviteleznek, szabályos űrruhában (eldobható kesztyű, köpeny,váltócipő, stb) mentem ellátni a kóbor cicákat, és sosem érintkeztek az enyémmel, kivéve ha már vagy fél éve benti cicák voltak. A lakás állandóan le volt hipózva, beleértve a kilincseket, használati tárgyakat, textíliákat. Nem tudom ez számít-e valamit? egy légtér volt végül is, de szellőztettem is sokat. Soha még csak egy tányérból nem evett a talált cicákkal, még később sem, és az alomja is elkülönítve volt mindig is. Mi lehet a baj :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 13 20:29 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2007 okt. 28 19:12
Hozzászólások: 600
Tartózkodási hely: itt is ott is
Sziasztok, nagyon rég nem írtam a fórumra :O
( Még jó hogy van Facebook ugye :D )

Szeretném a véleményeteket kérni a cicám vérképével kapcsolatban. Hirtelen nagyon sokat fogyott, mindig is 4 kg fölött volt, most 3!!!! kg [:crybaby]
Jelenleg nagyon megbízható ismerőseim vigyáznak rá, ugyanis én külföldön vagyok. Ők vitték orvoshoz is. Most akartam kihozni magammal, de így lehet, hogy nem indulok vele hosszabb útra. Mi lehet a baj??? Elég súlyosnak tűnik, májgyulladás és valami fertőzés!!! ,
PraxisLab. A MintaPartner.
Laborvezetö: Dr. Balogh Nándor PhD. Dipl.ECVCP
--------------------------------------------------------------------------------
Kérés vonalkódja: Állat neve:
10004858 Stella
Praxislab azonosító: Állatfaj:
0012/2013.02.06 Macska házi
Beküldõ állatorvos: Tulajdonos:
Gaál Balázs Dr. Feltóti Zsófia
Születési idõ: Ivar:
2006-04-07 Nõstény
Laborbaérkezés ideje: 2013-02-06 08:52
Megjegyzés:
³Macska º³Ivartalanított º
e,ss,k
Alvadékos EDTA-s vér
--------------------------------------------------------------------------------
Megnevezés Eredmény Egység Referencia tartomány
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vérkép
Vörösvérsejtszám : 7,34 T/L 5,00 - 10,00
Hemoglobin : 109 g/L 90 - 150
Hematokrit : 39,7 % 26,0 - 47,0
MCV (átl. vvs térf) : 54 fL 42 - 57
MCH (átl. vvs Hb) : 14,9 pg 13,0 - 17,5
MCHC (átl. vvs Hb kon: 276 g/L - 280 - 360
Vvs méret szórás : 17,9 13,0 - 21,0
Makrocitozis : +
Thrombocyta : 241 G/L 150 - 450
Átl. vérlemezke térf.: 14,7 fL 10,0 - 26,0
Thrombokrit : 0,35 %
Mean Platelet Comp. : 179 g/L
Fehérvérsejtszám : 8,2 G/L 6,0 - 15,0
Neutrophil (Advia 120: 5,1 G/L 3,1 - 12,5
Lymphocyta (Advia 120: 2,80 G/L 1,50 - 7,50
Monocyta (Advia 120) : 0,20 G/L 0,15 - 1,10
Eosinophil (Advia 120: ***** G/L 0,06 - 2,21
Basophil (Advia 120) : 0,00 G/L < 0,08
LUC (Advia 120) : 0,00 G/L < 0,36
Retikulocyta paramétere
Retikulocita abs. : 76,6 G/L
Reticulocyta MCV : 71,40 47,50 - 73,00
Retikulocyta Hb : 297,00 225,00 - 322,00
Qualitatív vérkép
Szegment : 69 %
Band (Stab) : 0 %
Lymphocyta : 26 %
Monocyta : 4 %
Eosinophil : 1 %
Basophil : 0 %
Szegment abs. : 5,66 G/L 2,50 - 12,50
Band (stab) abs. : 0,00 G/L < 0,20
Lymphocyta abs. : 2,13 G/L 2,00 - 7,00
Monocyta abs. : 0,33 G/L < 0,70
Eosinophyl abs. : 0,08 G/L - 0,10 - 0,80
Basophil abs. : 0,00 G/L < 0,20
Vérkenet morfológia
Polychromasia : ++
Anisocytosis : +
Magvas vvs/100 fvs : 30 Hemotrop Mycoplasma : negatív
Microfilaria : negatív
Megjegyzés : Néhány acanthocyta és schistocyta.
Összfehérje : 76 g/L 60 - 80
Albumin : 28,5 g/L 25,0 - 45,0
Globulin : 47,1 g/L + 25,0 - 45,0
A/G arány : 0,61 0,60 - 1,50
ALT (GPT) : 244 U/L + 5 - 60
AST (GOT) : 24 U/L 10 - 50
GLDH : 4 U/L < 10
Alkalikus foszfatáz : 872 U/L + < 130
GGT : 9 U/L 0 - 9
Összbilirubin : 24,2 umol/L + 0,1 - 5,1
CK : 128 U/L 20 - 225
LDH : 638 U/L + 50 - 250
Triglicerid : 1,24 mmol/L + 0,30 - 1,20
Koleszterin : 7,9 mmol/L + 3,2 - 4,0
Glükóz (Se) : 2,7 mmol/L - 2,8 - 4,9
Nem NaF-os csöböl mért érték. A valós koncentráció
magasabb lehet.
Fruktózamin : 364 umol/L + 221 - 341
Karbamid : 5,2 mmol/L 2,5 - 9,9
Kreatinin : 49 umol/L 20 - 177
Nátrium : 148 mmol/L 145 - 157
Kálium : 5,60 mmol/L + 3,50 - 5,50
Na/K arány : 26,39 - 28,00 - 40,00
Klorid : 104 mmol/L 100 - 124
Kalcium : 2,43 mmol/L 2,05 - 2,95
Korrigált Kalcium : 2,59
Foszfát : 1,5 mmol/L 0,9 - 2,2
Magnézium : 1,20 mmol/L + 0,80 - 1,00
Vas : 11,9 umol/L - 12,0 - 39,0
Vélemény : kész
Hemolizis : Normal .
Ikterusz : Normal
Lipaemia : Normal
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Validáló megjegyzése:
A biokémiai eltérések epepangással járó májbetegségre és májsejt károsodásra
utalnak. Ez lehet elsõdleges (pl. lipidosis, cholangiohepatitis, daganat) vagy
másodlagos (pl. gyomor-bélrendszer betegsége/hasnyálmirigy betegsége). UH
vizsgálat és aspiráció/biopszia javasolt.
.
2013-02-06 19:11:25
Validálva: Dr. Kunos Viktória ()
Balogh Nándor Dr. PhD, Dipl. ECVCP ()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PraxisLab. A MintaPartner.
info@praxislab.hu
http://www.praxislab.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 03 08:58 
Offline

Csatlakozott: 2013 feb. 01 22:30
Hozzászólások: 4
Szia!:)

A széklete büdös, sőt egy időben a macska is az volt a vizelete is, szellőztetni kellett utána, mára nem,
Két éve tart, és a másiknál két hete.
Köszi:Anna


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 02 17:26 
Offline
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2005 aug. 06 01:31
Hozzászólások: 24168
Tartózkodási hely: Szolnok
Hogy néz ki az a hasmenés?

Lehet, hogy hülyének nézel, de van néhány változat.

_________________
"Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás"...Leonardo da Vinci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2013 feb. 01 22:37 
Offline

Csatlakozott: 2013 feb. 01 22:30
Hozzászólások: 4
Sziasztok!:)

Új vagyok az oldalon, nem voltam még sose fent!
Nem tudna valaki hozzászólni, macskák hasmenése témához, megkaptam vidékről egy alomból való cicát, két éve vannak hasmenéses tünetei.
És kötőhártya gyulladása is lett.
Másfél hónap múlva az én itteni cicám ugyanazokat a tüneteket produkálja!
Nincs valakinek tippje!?
Természetesen járjuk az állatorvost, de eredmény még nem született!
Köszönettel: Anna


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2012 szept. 29 20:27 
Offline

Csatlakozott: 2008 máj. 27 17:42
Hozzászólások: 4798
Tartózkodási hely: Budapest
Lehet,hogy A DOKI még nem használta.Nálam már 3 cicát kezeltek vele. Kettőt húgyuti problémákra és Lucát már másodszor a szájában lévő gyulladásra,Én úgy tapasztaltam hogy jól viselik
Luca (15éves) szerdán kapta a nyelvgyökén lévő fekélyre másnap már magától ivott és ma már magától eszik.Pár évvel ezelött is kapott akkor gége gyulladása volt. Arra is nagyon jó volt!
Igaz drága de kevés kell belőle.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2012 szept. 29 18:01 
Offline
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2005 aug. 06 01:31
Hozzászólások: 24168
Tartózkodási hely: Szolnok
Megnéztem. Nem hangzik rosszul, de DOKI miért nem ajánlotta eddig? [:think2] Lehet valami durva benne.
A Te macsid , hogy viseli?

_________________
"Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás"...Leonardo da Vinci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2012 szept. 29 09:52 
Offline

Csatlakozott: 2008 máj. 27 17:42
Hozzászólások: 4798
Tartózkodási hely: Budapest
Szia Zsuzsa!
Lucának hatott a parafin végre volt széklete. És még normális állagú is.
Convenia injekciót kapott.Nézd meg a leírását mert lehet nálatok is sokszor alkalmazható lenne.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2012 szept. 12 07:43 
Offline
Site Admin
Avatar

Csatlakozott: 2005 aug. 06 01:31
Hozzászólások: 24168
Tartózkodási hely: Szolnok
Így van, doki!
Találgathatunk, de főleg Debrecenben DOKI!!!

_________________
"Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás"...Leonardo da Vinci


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Mi baja lehet a cicámnak?
HozzászólásElküldve: 2012 szept. 12 02:23 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2010 márc. 28 03:08
Hozzászólások: 682
Tartózkodási hely: Tatabánya
Jól van ügyi vagy, hogy elvitted! Reméljük mihamarabb rendbejön! [simi]

_________________
Diduka őrökké a szívemben marad...
„Sose bántanám meg a macskám érzéseit, nem számít, hogy másokat ezzel mennyire bántanék meg.”
Rowse, Alfred Leslie


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8082 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 539  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség